Przejdź do treści

Złota Rybka na polskim wybrzeżu

Coraz więcej spośród nas docenia uroki września na polskim wybrzeżu. Nadmorskie kurorty pokazują wtedy swoje inne, bardziej kameralne oblicze, a w maleńkich miejscowościach czas płynie zdecydowanie wolniej. Wrzesień to zazwyczaj miesiąc suchy, ciepły i słoneczny. Bałtyk oddaje wówczas nagromadzone latem ciepło, dzięki czemu temperatury są na wybrzeżu o wiele przyjaźniejsze niż w głębi lądu. Zapraszam na wycieczkę do Karwii.

Na pytanie, co nam się kojarzy z kuchnią pomorską, każdy z nas z pewnością odpowie, że ryby. W Karwi jest miejsce, gdzie czekają na Państwa świeżutko usmażone morskie przysmaki. A to co jest tak wyjątkowego w Karwii to Złota Rybka.

Smażony filet z Dorsza, Złota Rybka, Karwia. Zdjęcie Wiktoria Trybuł. Blog SunSeasons24.

Smażony filet z Dorsza, Złota Rybka, Karwia. Zdjęcie Wiktoria Trybuł.

Odpoczywając w apartamentach Sun Seasons 24 we Władysławowie warto wybrać się do Karwi, to niedaleko. A Karwia jest maleńką nadmorską miejscowością, która pachnie bryzą i sosnowym lasem. Proszę przyjąć, że tak może pachnieć odpoczynek, relaks i urlop.
Smażony filet z miruny, Złota Rybka, Karwia. Zdjęcie Wiktoria Trybuł. Blog SunSeasons24.

Smażony filet z Miruny, Złota Rybka, Karwia. Zdjęcie Wiktoria Trybuł.

Złota Rybka w Karwii

To nazwa smażalni-pizzerii w Karwi, mająca w swojej ofercie kilkanaście gatunków bałtyckich ryb wprost od rybaków, a także ryby z mórz i oceanów z całego świata. Są to przygotowywane na wiele sposobów dorsze, halibuty, śledzie, łososie… Każdy znajdzie tu swój ulubiony smak.

Smażony Turbot, Złota Rybka, Karwia. Zdjęcie Wiktoria Trybuł. Blog SunSeasons24.

Smażony Turbot, Złota Rybka, Karwia. Zdjęcie Wiktoria Trybuł.

Czymś, co nie należy do częstych praktyk w smażalniach, jest podział ryb ze względu na zawartość tłuszczu. Goście mają do wyboru świeże ryby chude, średnio tłuste oraz tłuste. To nie wszystko. W karcie dań znajdą Państwo również smakowite dania kuchni włoskiej: pizzę, spaghetti, sałatki oraz dania tradycyjnej kuchni polskiej: zupy, dania obiadowe, ręcznie robione pierogi oraz wiele innych specjalności.

Smażony Łosoś, Złota Rybka, Karwia. Zdjęcie Wiktoria Trybuł. Blog SunSeasons24.

Smażony Łosoś, Złota Rybka, Karwia. Zdjęcie Wiktoria Trybuł.

Przyjeżdżając do Karwii będą Państwo mogli odnaleźć ciszę i spokój, spędzicie miło czas z dala od stresującego, pędzącego w szalonym tempie życia. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że doświadczą Państwo tej wspaniałej chwili, gdy na plaży poza Wami nie będzie prawie nikogo, a zachód słońca będzie wyjątkowo malowniczy.
Zachód Słońca nad morzem Bałtyckim. Zdjęcie Wiktoria Trybuł. Blog SunSeasons24.

Zachód Słońca nad morzem Bałtyckim. Zdjęcie Wiktoria Trybuł.

Niezwykła kolekcja Złotej Rybki

Samo jedzenie to jednak nie wszystko. Właścicielom lokalu zależy na tym, aby Goście czuli się w nim komfortowo i swobodnie. Dawny klimat tworzą tu stare ręcznie robione sprzęty gospodarstwa domowego: dzbanki, misy, lampy, liczydła, radia, magiel oraz meble, a także bogata prezentacja kultury kaszubskiej: hafty, porcelana, rzeźby. To wszystko sprawia, że poczują się tu Państwo trochę jak w muzeum domowym.

Złota Rybka w Karwii. Zdjęcie z fotogalerii www.zlotarybka-karwia.pl Blog SunSeasons24

Złota Rybka w Karwii. Zdjęcie z fotogalerii www.zlotarybka-karwia.pl